Pich.bg

Switch to desktop Register Login

Facebook пристрастява повече от секса и цигарите

Проучване, извършено от независима компания, показва, че пристрастяването към Facebook е едно от най-бързо растящите по брой търсения в интернет, свързани с пристрастености. Търсенето на този сайт е по-голямо от търсенията за секс и цигари.

Вече е ясно, че социалните мрежи като Facebook създават дрогирани и луди за секс тийнейджъри. Но ново проучване показва, че пристрастеността към Facebook може скоро да стане по-голяма, отколкото пристрастеността към секса например. Компанията Internet Time Machine (ITM), която проучва тенденциите в интернет чрез своята голяма компютърна мрежа, счита, че Facebook може да стане по-популярен от секса.

Пристрастеността към социалните мрежи, и по-специално към Facebook, е една от най-големите дигитални зависимости, казват от компанията, провела проучването. Броят на хората, които търсят помощ във връзка с пристрастеност към Facebook  е по-голям от броя на хората, търсещи помощ заради зависимост към секс.

 

“Популяризирането на социалните мрежи и увеличаването на страха/нуждата да си в постоянен контакт и да следиш постоянно промените на статуса и новите публикации се превръща в проблем за хората, които са склонни към пристрастяване”, казват от ITM. „Фактът, че достъпа до Facebook е изключително лесен чрез мобилни телефони и таблети само подсилва зависимостта. Новите телевизори вече се продават с приложения за Facebook и социални мрежи, вградени в дистанционното. Нуждата да си постоянно информиран какво се случва нараства още повече, тъй като интернет сайтовете и хората заливат социалните мрежи със съобщения.”

За съжаление, алкохолната зависимост все още оглавява списъка със пристрастености. Зависимостта към наркотици, като хероин и Оксикотин, е също много висока. Facebook се класира на 16-то място по търсене, което го поставя пред цигарите, секса и много други форми на пристрастеност. В световен мащаб, фразата „Интернет Facebook зависимост” е търсена 121,8 милиона пъти в последните няколко дни.

Познавате ли някой, които е пристрастен към интернет или към социални мрежи като Facebook, и дали това е нещо повече от мания? А какво мислите за факта, че Facebook поставя началото на сексуалните отношения в една връзка? Дали Facebook може да допринесе и за други видове зависимости?

Pich.bg | 2012 Всички права запазени.

Top Desktop version