Pich.bg

Switch to desktop Register Login

7 начина да извлечеш най-доброто от финансовата криза

Състоянието на икономиката те подтиска? В такъв случай не си сам. Хиляди хора в страната и по света губят работата си, а още много други са загубили домовете си. Въпреки сегашните икономически проблеми по света, е възможно да излезеш чист от финансовата криза, ако правилно изиграеш картите си. Ето няколко идеи, които сигурно би искал да обмислиш, докато икономиката е в застой.

 

Върни се в училище

Ако си от хората, които са загубили работата си поради състоянието на икономиката, спри да се излежаваш на дивана и да се самосъжаляваш. Най-вероятно няма да си намериш веднага друга работа, която да замени тази, която си загубил, така че сега може да е идеалният момент да се върнеш в училище. Помисли за това.

Можеш да си стоиш вкъщи и да се оплакваш, че нямаш пари, или да използваш времето си и да се върнеш на училище, да завършиш висше образование или да изкараш допълнителен сертификат в твоята сфера. Това може дори да е идеалното време да смениш „предавката" и да се впуснеш в нова кариера. По този начин, когато възможностите за заетост започнат да се отварят отново, ще притежаваш нещо допълнително, с което да се откроиш сред другите кандидати.

 

Започни свой собствен бизнес

Сега е добър момент да положиш основите за нов бизнес. За да го направиш както трябва, ще ти трябват няколко месеца, за да изготвиш бизнес-план и да проучиш целевия пазар. Докато станеш готов да започнеш работа, икономиката би трябвало да върви към възстановяване. Кой знае? Ако свършиш добра работа при проучването и разработката на идеи и бизнес план, може и никога да не ти се наложи да се връщаш на работа за някой друг.

 

Направи някои инвестиции

По време на тези икономически трудни времена, много хора теглят парите си от своите портфейли и други инвестиции. Това е грешка. Сега е моментът да се направят някои умни инвестиции. Помисли за това. В момента акциите са евтини, което означава, че можеш да направиш солидна инвестиция на стоковата борса доста изгодно. След като икономиката се възстанови, можеш лесно да удвоиш или утроиш инвестициите си. Просто се увери, че инвестираш в компании, които почти със сигурност ще преживеят финансовата криза. Въпреки че няма гаранции, инвестирането в компании, които предоставят най-необходимите продукти като храна и тоалетни принадлежности е доста добра идея.

 

Купи къща (жилище)

Ако имаш добра кредитна история, няма по-подходящ момент да си купиш жилище. Въпреки че някои пазари за недвижими имоти все още са доста силни, повечето от тях се борят с трудности. В резултат на това продавачите чувствително свалят цените на имотите си. Не само това, хората, които едва се справят с вноските по ипотеката си, са склонни да направят добра сделка и да се отърват от имота, преди да фалират тотално. В допълнение на ниските цени, заинтересованите да купят имот точно сега са изключително малко. Така че, ако купиш къща сега, вероятно ще си спестиш десет хиляди лева или повече.

 

Стани хазяйн

С тези ниски цени на недвижимите имоти и липсата на интерес, може би ще искаш да обмислиш идеята да инвестираш в няколко имота и да ги отдадеш под наем. Там навън има много хора, които търсят нова квартира. Така че, ако закупиш няколко изгодни жилища и ги обявиш за отдаване под наем, сигурно доста бързо ще намериш наематели. И още по-добре, дори ако решиш, че не искаш да си хазяйн години наред, можеш просто да продадеш жилищата, когато икономиката потръгне и да направиш добра сделка в твоя полза.

 

Премести се

Обмислял ли си да се преместиш в друга част на страната, но ти липсва смелост да го направиш? Ако си загубил работата си и нямаш собствено жилище, сега е удобен момент да си хванеш куфара и да се преместиш на друго място. Без работа и без собствено жилище, едва ли има толкова много неща, които да те задържат там, където живееш в момента. Така че, може би сега е времето най-накрая да направиш хода, който си обмислял. Ако си бил умен и си планирал предварително, имаш достатъчно пари за преместването и за установяването на новото място за живеене.

 

Купи си кола

Ако имаш парите в кеш, сега е времето да си купиш кола, в случай, че се нуждаеш от такава или да си купиш мечтаната кола, която винаги си искал. Автокъщите са просто отчаяни да направят някаква продажба, което значи, че предлагат някои фантастични сделки за коли. Не само това, цените на други моторни превозни средства като лодки, мотори и т.н. също изглеждат доста добре за тези, които имат налични ресурси да ги купят в момента.

Състоянието на икономиката несъмнено затрудни живота на всички нас. Но е възможно да излезеш от финансовата криза, ако направиш няколко добри избора. Това означава да спреш да седиш на едно място и да се самосъжаляваш, а да продължиш живота си и да гледаш на ситуацията като на възможност да насочиш живота си в нова посока.

Pich.bg | 2012 Всички права запазени.

Top Desktop version