Porsche Boxster S Black Edition (2011) – първи отзиви

Идва още една седмица и нещо повече от просто още едно порше, става дума за специалната черна серия на Порше – това е Porsche Boxster S Black Edition. Предлага повече мощност и повече екстри, но и цената е по-висока. Ще бъдат произведени само 987 екземпляра, в съответствие със собствената номерация на моделите Boxster на Порше.

И такакакво е новото при Porsche Boxster S Black Edition?

Да започнем с двигателя, който е ъпгрейднат на специалния Boxster Spyder с допълнителни 10bhp и 7lb ft, при което се получават 3.4-литрови хоризонтални цилиндри с общо 316bhp при 7200 оборота и 273lb ft при 4750 оборота. В комбинация със стандартните шест ръчни скорости, допълнителната мощ намалява с една десета времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч и постига 5.2секунди – като явно това не се отразява на разхода на гориво.

Допълненията във външния вид включват черна боя, черен комплект 19 цолови олекотени джанти Boxster Spyder, черен надпис ‘Boxster S’ на стъклото на багажника, ‘Black Edition’ надпис на фабрично черния гюрук плюс черни решетки, черни въздушни помпи и черни ауспуси.

Дали поне интериорът е бял?

Ъъ…не. Надписът ‘Black Edition’ на каросерията е черен, коженият салон е черен, таблото е черно, цифрите са черни и….схващаш идеята нали? Бадж на жабката ти казва коя от 987-те коли от този модел си купил. Към стандартното оборудване спада сателитна навигационна система, Bluetooth, ъпгрейднато стерео и би-ксенонови светлини.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*