Храни, които повишават тестостерона, либидото и нагона

Тези храни подсилват либидото и ако включите част от тях в менюто си, и ги комбинирате с редовни упражнения, ще изпитате повишение на либидото си.

Сурови стриди

Стридите съдържат високи нива на цинк, които повишава тестостерона и производството на сперма – две от нещата, които се считат за особено важни за увеличаване на либидото.

Почистете черупките напълно, за да отстраните замърсяване и бактерии, отворете ги и ги поставете върху лед!

Аспарагус

Аспарагусът е богат на витамин Е, за който се счита, че стимулира производството на секс хормони (тестостерон) и е важен за здравословен сексуален живот.

Подходящ е за повишаване на либидото при мъжете и жените.

Смокини

Смокините съдържат големи количества амино киселини, а учените вярват, че те повишават либидото. Доказано е, че смокините могат да увеличат и сексуалната издръжливост.

Бадеми и всякакви ядки

Бадемите са основен източник на мастни киселини. Те са жизнено важни, тъй като предоставят „суровините”, необходими за производството на хормони у мъжете.

Яйца

Те също са източник на витамини (B5 и B6), които ни помагат да се борим със стреса и да поддържаме балансирани хормонални нива. Освен това, витамините са от съществено значение за поддържане на високо либидо.

Босилек (сладък босилек)

Вярва се, че той стимулира нагона и повишава женската плодовитост.

Кафяв ориз, сирене и пуйка

Тези храни са добри източници на цинк. Производството на тестостерон зависи от цинка, а нивата на тестостерона контролират либидото и нагона както при жените, така и при мъжете.

Черен дроб

Това може и да не е най-секси храната, но със сигурност може да повиши ниското либидо. Черният дроб е богат на ГЛУТАМИН.

Авокадо

Авокадото съдържа високи количества фолиева киселина, която подпомага метаболизма на белтъците. Освен това, авокадото съдържа витамин В6, който повишава производството на мъжки хормони. В авокадото има и калий, които спомага за регулацията на щитовидната жлеза при жените. Това от своя страна повишава либидото.

Банани

Те са страхотен източник на енергия. Бананите съдържат ензима бромелаин, за който се вярва, че подобрява мъжкото либидо. Една от причините бананите да се считат за афродизиак, е тяхната фалическа форма. Но те са богати на калий и витамини от групата В, като фибофлавин, които са необходими за производството на секс хормона тестостерон.

Целина

 Целината е фантастичен сексуален стимулант, защото съдържа андростерон. Това е хормон без мирис, които се отделя от мъжете при потене и може да възбуди жените.

Борови ядки (семената на боровите дървета, които могат да се ядат)
Боровите ядки са богати на цинк, а той е необходим за поддържане на мъжката потентност. Боровите ядки се използват за стимулиране на либидото от много години.

Сьомга и друга риба

Сьомгата е източник на витамините В5, В6 и В12, които са важни за поддържане на добро репродуктивно здраве.

Дамиана

Дамиана е малък храст с гладки, бледо зелени овални листа и ароматни жълти цветчета. То расте в Мексико и Централна Америка. Вярва се, че дамиана може да помогне при импотентност, да намали стреса и раздразнението, да подпомогне общото добро състояние и да стимулира сексуално както мъжете, така и жените.

Хората в Централна Америка използват от дълго време растението като афродизиак, защото то помага за възстановяване на баланса на хормоните и има слаби стимулиращи свойства.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*