Най-богатите топ модели в света

За четвърта поредна година Форбс поставя Жизел Бундхен на върха на класацията за най-богати модели. През миналата година тя има доход от 25 милиона долара.

Въпреки икономическата криза, топ моделите получават милиони долари, а Жизел Бундхен, Хайди Клум и Кейт Мос остават най-високо платените модели.

2009 година е втората поредна година, в която трите модела се състезават за върховите позиции. Според Стив Бертони от Форбс това може да се обясни с факта, че в условия на криза модните специалисти не искат да наемат нови лица.

Бразилският топ модел Жизел Бундхен, която е на 29 години, майка на момченце на 4 месеца и омъжена на американската футболна звезда Том Бради, е получила 25 милиона долара за изминалата финансова година. Сумата е същата като тази, получена през предишната година.

36-годишната Хайди Клум, която е майка на 4 деца и водеща на телевизионното шоу ” Project Runway ”, е на второ място с 16 милиона договор. Кейт Мос, която също е на 36 години, има приходи в размер на 9 милиона долара от работата й като модел, новата й модна линия и парфюма й.

Друг бразилски модел, 28-годишната Адриана Лима, е на четвърто място с 7,5 милиона долара.

Холандката Даутцен Крус, която е на 25 години, става известна през 2005 година, когато е избрана за модел на годината на Вог. Тя е пета в класацията с 6 милиона долара.

Единствената американка в челните места е 36-годишната Каролин Мърфи, което е рекламно лице на Есте Лаудер, Роберто Кавали и Ан Клайн. През миналата година тя е спечелила 3,5 милиона долара, което я поставя на 10-та позиция в класацията на най-богатите модели.

В класацията е още звездата на Виктория Сикрет Алесандра Амбросио (5,5 милиона долара). Рускинята Наталия Водянова (5,5 милиона долара) е на 6-то място, а лицето на Ланком и  H&M Мария Дариа Уербоуи (4,5 милиона долара) е на 8-ма позиция. Списъкът с най-богати модели се допълва от гаджето на Орландо Блум – Миранда Кер (4 милиона долара), която е още една от звездите на Виктория Сикрет.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*