Надъхайте се за фитнес залата

Четири начина да повишите мотивацията си за по-добра тренировка

Понякога се оказва трудно да се доближите до уредите, които трябва да вдигате по-големи тежести или да тренирате по-усилено. Понякога дори е още по-трудно да влезете в залата. Следващият път, когато усетите липса на мотивация, изпробвайте един от тези начини да я възстановите и увеличите.

Повтаряйте си целите си

Повтаряйте си вашата цел – наум и на глас. Казвайте си постоянно: “Ще направя X повторения от това упражнение”. Напишете го на лист и го залепете на огледалото в банята или на шкафчето в залата. Колкото по-често си го повтаряте и го виждате, толкова по-лесно ще го повярвате и ще го постигнете.

Облечете се подходящо

Облечете си дрехи, които са или в черно, или в някакви ярки цветове. Човешкият мозък свързва цветовете с някакво определено значение. Дръзките, ярки цветове и черното подчертават готовността и вълнението. Помислете си как действат по-светлите цветове.

Доведете си гости

Помолете гаджето ви или приятели да дойдат с вас във фитнес залата. Така желанието ви да ги впечатлите (или да не изглеждате глупаво) ще ви даде допълнителен стимул. Приятели, които да ви ободряват, ще помогнат да намерите още сили, точно както феновете на стадиона подкрепят любимия си отбор.

Стегнете се

“Стягането” е техника, при която напрягате мускулите си, стискате зъби и се потупвате по бедрата, раменете и ръцете, за да повишите готовността си. Това стимулира централната нервна система и подобрява силата ви.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*