Защо пичовете трябва да гледат филми сами

Случвало ли ви се е да имате голямо желание да гледате филм, но цялото ви преживяване да бъде развалено от приятел, който постоянно задава въпроси като „Какво каза тя?”, „Какво се случи?” и „Моля, подай ми пуканките.” Още то деца ни е втълпено, че на кино се ходи с голямо компания. Защо хората казват, че е много по-забавно да гледаш филм с приятели?

Какъв е смисъла в това?

Нека разгледаме недостатъците на това да гледаш филми с твоите приятели.

  • Избор на филми: ако компанията се състои от повече от трима човека, а в киното дават повече от четири филма, е силно вероятно да нямате възможност да гледате любимия си филм. Независимо колко сте близки с приятелите си, понякога техният избор на филми може да не съвпадне с вашия и накрая ще трябва да гледате филми, които не харесвате.
  • Закъснения: представете си, че най-после сте успели да убедите приятелите си да гледат филм с вас, но те закъсняват и вие пропускате първите десет минути от филма. Вероятността всички ваши приятели да се появят навреме е минимална, така че дори само един от тях да закъснее, цялата компания ще страда.
  • Разговори: в случай, че нямате особен късмет, ще се окаже, че до вас ще седне приятелят, който обича да говори най-много и най-високо. Ако наистина искате да гледате филма на спокойствие, последното нещо, от което имате нужда, е някой да прави гръмки коментари или постоянно да задава глупави въпроси. Силно вероятно е да пропуснете важни части от сценария заради постоянното дърдорене на приятеля ви.
  • Киносалоните са предназначени за гледане на филми: ако искате да се видите с приятели и да си поговорите с тях, най-добре се срещнете в кафене или в бар, или пък около басейна. Киносалоните не са най-подходящото място за разговори и е най-вероятно те да развалят вашето преживяване и това на хората, които са седнали до вас.
  • Приятелите ви са заети: най-вероятно приятелите ви не са на разположение постоянно, за да ходят на кино с вас. Какво ще направите, ако изведнъж решите, че ви се гледа филм? Ще се обадите на приятели и ще чакате техният положителен отговор? Разбира се, че не. Отидете на кино, купете си пуканки и сода, настанете се удобно и се насладете на филма.
  • Причина: все пак има някаква причина, поради която светлините в киносалона се загасят по време на прожекция и тя е, че зрителите не трябва да се разсейват, докато гледат филма. Тогава, защо ви е нужно да се разсейвате, като ходите на кино с приятелите си?

Няма нищо странно в това един мъж да ходи сам на кино. Той има нужда от пространство в кинозалата, така че не се притеснявайте, а просто се забавлявайте.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*