Целувката…най-специалното усещане

Какво е това усещане, което хората получават от хубава целувка и не могат да го опишат? Каква роля играе целувката в романтиката?

Дамите често сравняват хубавата целувка с “топене на масло” или с “удар от вълна”, показва скорошно проучване. От друга страна, мъжете сравняват чувството с “вибрациите на концерт” или “кош от тройка точно на края на важен баскетболен мач или гол в последната секунда” , показва същото изследване.

Експертите са доказали, че зад усещането за топлота и уют в резултат на добра целувка, се крият много физиологични процеси.

Романтичното настроение, любовта и целувката стимулират същата мозъчна активност като някои спортове- например скачането с парашут, бънджи-скоковете и спринта. Тези дейности водят до прилив на норепинефрин, допамин и фенилетиламин към мозъка. Тези невротрансмитери се свързват с рецептори на удоволствието в мозъка и водят до усещане за еуфория, замайване, въодушевление и т.н.
Така че следващия път, когато си в романтично настроение и искаш да покажеш на някой специален човек, че го обичаш, давай- подари му страхотна целувка, това определено ще остави дълготрайно впечатление !

„Целувката е прекрасен инструмент, изобретен от природата, за да спре речта, когато думите са излишни.” Ингрид Бергман.


В следващите ни статии дамите ще научат как да привлекат партньора си като магнит и да изградят здрава връзка с течение на времето. Получи любовта и вниманието, което заслужаваш.

Момчета, вие ще научите как да стигнете до следващото ниво на връзката, без да я прецакате. Усети доверието, уюта и сигурността с цялото си сърце.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*