Защо се страхуваме да заговорим момиче ?

Страхът от заговаряне на момиче е много голям проблем за почти всички мъже. Адски много мъже го имат този сериозен проблем. Разбира се, има и малко щастливци, които не изпитват този страх. Виждате уникално красиво момиче, което се разхожда бавно по улиците.

С високи токчета, лек грим и изключителни форми и ви се приисква да я заговорите. Докато измислите какво да и кажете времето минава, вие се сковавате и докато се усетите, момичето вече е отминало.

Всички се питаме на какво се дължи този така неприятен страх, който ни обсебва в този момент?

Този страх е зароден още от пещерно време. Ще се запитате, какво общо има това с нас? Ами всичко се предава генетично. Основните проблеми при пещерните хора са били два:

1. Страхът от това, да не бъдем отрязани. В миналото хората са били много по-малко и са живеели на групи. Риска е бил голям, от това да не получим отказ, защото жените са били доста малко на брой. Ако пък сме получели отказ и от втора жена, ние се превръщаме в неудачник и шанса ни да продължим рода намалява значително.

2. Страхуваме се жената да не е обвързана. Защото в миналото нещата са били много по-сериозни, ако заговорим обвързана жена.

В днешно време, разбира се нещата изобщо не изглеждат по-този начин, но уви, гените са вече заложени. Страхът се преодолява единствено с много практика. Но проблемът е как да започнем? Заговарянето е просто начин да бъдеш себе си и не бива да го възприемаме като нещо лошо.

Просто започнете да поздравявате повече момичета по улиците, заведенията, в магазините с едно „Добър ден” например. Постепенно започвайте да съчетавате поздрава с някой комплимент, а накрая сами ще усетите, когато моментът настъпи и вие се „излекувате” от този толкова голям проблем за повечето мъже.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*