Защо мъжете искат кльощави жени?

Случва се и на най-добрите: Тери Хатчер, Калиста Флокхарт, Виктория Бекъм (Пош Спайс) и Лара Флин Бойл. Тези жени попаднаха под светлините на прожекторите и накрая станаха невероятно слаби поради страха да не изглеждат дебели пред камерата.

Казват, че камерата добавя пет килограма към фигурата – така че предполагам може да се каже, че когато камерата не работи от тези актриси съвсем нищо няма да остане. Какво прави тези жени толкова слаби?

Да спиш със скелет

Попитах стотици мъже каква фигура за жена харесват и въпреки, че няколко от тях споменаха имената на Роузи О’Донъл и Арета Франклин, те въобще не викаха за госпожица Али МакБийл.

Всички мъже обичат женските гърди (Здравей, Доли!) и всички мъже харесват закръглените форми: мисля, че Дженифър Лопес доказа това, че мъжете обичат да има какво да пипнат. Излишно е да ви казвам, че големи отпуснати шкембета или целулит не влизат в графата „секси”, но малко повече месце на правилните места се счита за привлекателно на практика от всички мъже.

Един пич, ще го нарека Георги, изказа интересно мнение: “Харесвам стегнати, трениращи жени. Слаби? Всяка може да е слаба или дори кльощава, но колко жени могат да твърдят, че са стегнати и тренират яко? Няма нищо по-отблъскващо за мен от слаба жена без никакъв мускулен тонус. В този случай бих предпочел по- пищна и сочна мацка.”

Какво харесват мъжете?

И така, какво искат мъжете? Е, ако мъжете бяха еднакви, щеше да е лесно да отговорим на този въпрос. Но уви, всички ние сме различни и всички мъже имат различни желания, когато става дума за жени. А те са в изобилие и то във всякакви форми и размери!

Някои момчета предпочитат дребнички дами и съответно всичко малко, което идва с тях, други признават, че харесват по-едри жени, просто защото самите те се чувстват по-удобно.Един от тези мъже каза ” Хайде сега, бил съм с доста жени, които могат да се конкурират с Киана Том и те бяха доста доволни от всичко в себе си. Повярвай ми.”

Обаче всички момчета се съгласиха с едно нещо- не харесват жените тип „близалка”. Сещате се, онези карикатури с голяма глава, която изпъква на фона на останалата част от тялото. Това просто не изглежда нито привлекателно, нито здравословно.

Колкото повече, толкова подобре

Въпреки че медиите обикновено издигат в култ слабостта, има много по-едри жени навън, които се радват на завидно внимание от страна на мъжете. Анна Никол, Камрин Манхейм и дори Опра са боготворени от мъжете по цял свят. Дали размерът на дрехите им пречи да са секси? Не. Възможно ли е мъжете да ги харесват само поради известността им? Може би.

Но нека анализираме по-добре случващото се около нас. Медиите може да ни затрупват с кльощави жени през цялото време, но ние сме тези, които задълбочават проблема, защото им позволяваме да правят това.

Дори Рене Зелуегър е прекалено дебела. Знаете ли, че след като Рене приключила със снимките на “Дневникът на Бриджит Джоунс” (за която роля трябваше да напълнее с 10 килограма), тя трябвало да се снима за корицата на списанието на Harper Bazaar, но накрая те отказали, защото преценили, че тя е “прекалено дебела” и няма да донесе достатъчно продажби?

Медиите ли определят как трябва да изглеждаме или ние сме тези, които решават да „отлъчат” пълните дами? Дженифър например има дупе колкото цял камион, но всъщност това по никакъв начин не я прави дебела.

Доста мъже казват “тя е твърде кльощава” или “това не е привлекателно”, но в следващия момент намират една камара кусури по фигурата на жената – аз съм точно такъв. Но е нормално, че външният вид на топ-моделите и филмовите звезди стават идеал – не само за мъжете, но и за дамите.

 

О, Мерилин!

Имало едно време, когато пищните форми били добре дошли – например по времето на съблазнителната Мерилин Монро. В онези дни перфектните мерки били 91-66-91 – като извивките на пясъчен часовник. Днес идеалните мерки са намалели с около 5 сантиметра—86- 60- 86, а чрез оперативното увеличаване на гърдите, жените могат да си позволят да са толкова слаби колкото искат, запазвайки големия си бюст (или по-точно този, който хирургът им е направил).

Но като че ли нещо куца тук. В крайна сметка средният размер на жените в Америка е 12, а на повечето холивудски звезди някъде между 2 и 5. Къде стои средностатистическата жена? Май е най-безопасно да се каже навсякъде, но не и близо до Холивуд.

Времето, когато недохранените модели с големи очи се считаха за невероятни и бяха идеал, отдавна отмина. Днес на мода се завръщат закръглените мацки, най-вероятно защото и на двата пола им е писнало да гледат жени с тела на дванайсет годишни момчета във всяка реклама. Бог ми е свидетел за едно—радвам се да видя, че някои жени не изпитват нуждата ребрата им да се броят и са доволни с начина, по който изглеждат.

Момчетата търсят здраве

Естествено, никой не обича лакомниците; в крайна сметка това е един от седемте смъртни гряха. Но пък всички мъже си умират за здраво момиче, което тренира и се грижи за себе си. Не е важно половинката ни да носи точно определен размер дрехи, но когато от началото жената носи номер 6, а после номер 14, тогава вече ставаме малко кисели.

Вярно е, че мъжете имат похотливи мисли като гледат моделите и актрисите, но в реалния живот похотливите мисли и дълготрайната връзка обикновено не вървят ръка за ръка. И така, докато медиите ни показват перфектни мацки (които са няма и 2% от населението), ние тук се радваме на по-сочните дами. Радвайте се на гледката!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*