Татуиране- разрешени и забранени неща

Мислил ли си да се татуираш? За много мъже татуировката е един вид право и обявява на света, че вече не си малко момченце, а можеш да понесеш болката. Но преди да се сдобиеш с малко мастило по кожата, представяме ти няколко основни правила при татуирането, които не бива да забравяш.

В крайна сметка, след като татуировката символизира спонтанността и желанието ти да те измъчват с гореща игла за половин час или повече, едва ли искаш накрая да се сдобиеш с рисунка, за която ще съжаляваш. И така, запомни добре следните разрешени и забранени неща, докато планираш татуса си.

 

Разрешено: Обмисли къде искаш да имаш татуировка

Сигурно си далеч от мисълта да си направиш татуировка на лицето, освен ако нямаш намерение да се присъединиш към цирк или искаш да станеш татуист. Освен това вероятно ще обмислиш отново идеята за татус на ръката, тъй като шефът във фирмата може да не остане във възторг от рисунка на гола жена, която „танцува” всеки път, когато свиеш ръката си в лакътя.

Разбира се, сега сигурно не носиш костюм всеки ден, но ако бъдещето ти включва подобна професия, остави татуировките за места, които лесно можеш да покриеш, когато си на работа. Или пък обмисли идеята да се преместиш на място с по-студен климат, където ще можеш да носиш дълги ръкави всеки ден.

Забранено: Да напишеш някакво име на кожата си

Така…срещнал си готина мацка и си мислиш, че ако татуираш името й на гърба си, ще имаш по-добри шансове с нея, нали? Помисли отново, господинчо. Да, това сигурно ще подобри шансовете ти за дива нощ и як, страстен секс, но на каква цена?

Наистина ли искаш да виждаш “Betsy” или нещо подобно на гърба си всеки път, когато се огледаш в огледалото? Предполагам, че не. Дори ако си с дадена жена години наред, да си татуираш името й някъде по тялото е грешка.

Ако искаш нещо специално в чест на жената на живота ти (или поне жената на часа), покани я да ти помогне при избора. Или пък, ако и тя иска татуировка, защо не си направите еднакви татуировки или поне такива на една тема?

По този начин все пак ще си романтичен, както тя иска, без да се сдобиеш с татус, който постоянно да ти напомня за нея в случай, че нещата между вас не се получат (и нека сме на ясно, с твоите умения с дамите, това рано или късно ще се случи, нали?).

Разрешено: Похарчи повече пари за качествена татуировка

Добре, скъпернико, ако искаш татус, но бюджетът ти е ограничен, по-добре си избери по-малък мотив отколкото да се сдобиеш с огромна некачествена работа.

Истината е, че наистина трябва да платиш повече за работа в качествено студио, така че не се стискай и не си прави татус с нискокачествено мастило или пък при някой, който и представа си няма какви ги върши. Някои момчета се сдобиват с татуировките си на тъй наречени „татус партита”, като обикновено резултат не е нищо повече от няколко момчета, които татуират с комплект купен от eBay.

Това не само е потенциално опасно и нехигиенично, най-вероятно накрая ще си с рисунка, която прилича на стикер-татуировка от някоя дъвка. Нали се сещаш, онези с неясните контури и избеляващи цветове, помниш ли ги? Сигурно е било яко, когато си бил на осем години, но като възрастен няма да впечатлиш никой с нещо такова. Големите хора си правят истински татуировки. Запомни това.

Забранено: Да си направиш татуировка пиян

Татуист с добра репутация никога няма да ти позволи да си направиш татуировка, когато си пиян на мотика. Т.е. самият факт, че някой е съгласен да ти направи татуса, когато си натряскан до козирката, би трябвало да те притесни. Естествено, когато си пиян, сигурно няма да мислиш много логично, надявам се поне сега го правиш? Ако ти трябва алкохол, за да се “отпуснеш” или за да притъпиш болката при татуиране, явно си женчо и въобще не трябва да си правиш татус. Изчакай да възмъжееш и опитай отново, принцесо, и се увери, че си трезвен, когато си правиш татуировката. Така няма да ти се налага да обясняваш до края на живота си защо си решил да се сдобиеш с рисунка на Смърфиета на вътрешната страна на бедрото.

Разрешено: Да имаш представа какво искаш предварително

Когато отидеш в студиото, би трябвало да ти предложат стотици различни мотиви за татуировка, от които да избираш. Все пак всеки добър татуист трябва да може да нарисува нещо специално за теб или да превърне картинка (снимка) по твой избор в татус. Ако имаш някаква представа какво търсиш, преди да отидеш, можеш да ускориш процеса и да се сдобиеш с наистина страхотен мотив като обсъдиш твоите идеи с татуиста.

Забранено: Да махаш коричките след това

След като се сдобиеш с татуировката, ще се образува коричка, която ще се обели и ще падне. Трябва да устоиш на изкушението да й помогнеш да падне като сам я белиш или махаш. Такова премахване на коричката и кожичките прекалено рано може да „издърпа” мастилото и на това място да остане петно.

Правенето на татуировка е един от малкото моменти, когато ползването на лосион за кожа минава за мъжествено, така че се увери, че кожата ти е добре овлажнена – това ще ускори процеса на зарастване.

Освен това имаш по-добри шансове за малко екшън, ако помолиш мацката, която се опитваш да впечатлиш с този татус, да ти помогне с лосиона. В крайна сметка сигурно не достигаш татуировката на гърба ти, нали?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*