Пари – Всеки ги иска, но дали ще е истински щастлив ако ги притежава?

Живеем в свят, в който трябва да се борим за своето оцеляване и щастие през целият ни живот. Още от малки се сблъскваме с проблемите на нашите родители и ни се налага да порастем преждевременно. Защото в почти всяко едно българско семейство е имало моменти и периоди от време, в които една коричка хляб е носела щастие и надежди. А лошото е, че има семейства в които това не е просто период, а действителността през целият им жизнен път.

Все по-малки и малки децата почват да стават мъже и жени, които си мечтаят един ден да забогатеят и да осигурят спокойно бъдеще на своите рожби. Всеки иска да е богат, да притежава власт и да живее разкошно, но това не винаги може да ви донесе истинското щастие в живота. Щастието не се купува с пари!

За да бъдеш истински щастлив, трябва да обичаш, както и да бъдеш обичан. Защото най-важното нещо на света е любовта, а не парите. Ако си богат можеш да си купиш шофьорска книжка, образование, но най-важното предимство е, че можеш да си купиш здраве. Властта на парите понякога променя много хората.

Ако от беден „дрипльо” се превърнеш в богат „чичко” не винаги е гаранция за успех и щастие. Когато имаш пари забравяш какво е да спиш спокойно, макар и гладен, забравяш какво е истинското приятелство, защото си заобиколен само от надути костюмари, които не ги вълнува нищо друго, освен вашите банкови сметки.

Дали всички тези жертви си струват, за да си богат и да имаш много зелени хартийки. Не мисля, че си заслужава. Аз се радвам, че не съм богат, защото оценявам всяко малко нещо в живота. Радвам се, че хората около мен ме ценят като личност и ме уважават заради това, което съм, а не заради това, което притежавам.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*