Пари и благополучие – Как да постигнем по-висок стандарт на живот


 

Има хора между нас, дори познати и приятели, които вече имат трите най-желани неща в живота (след здравето) – пари, власт и благополучие. Всеки от тях знае как се е стигнало до това, как се поддържа, или и самите те нямат сигурен отговор, а просто предположения. Колкото и да ги разпитваме или да се чудим как се е случило, няма да се получи окончателен и еднозначен отговор. Винаги ще има и следващ въпрос: „Защо точно той/тя?“.

За да се наслаждаваме на благополучие, трябва да осъзнаем, че това е процес, който е нужно да се развива. А за това е важна вътрешната ни нагласа към богатството и живота. Нужно е постоянство в усещането ви за изобилие. Всеки, получил материални блага от наследство, родители, хазарт един ден осъзнава, че готовите пари са се изпарили. Лош сценарий.

Добрият сценарий е получените наготово пари да се задържат и да идват все повече и повече. Други съдби са свързани с поетапно забогатяване.  Стартът на всеки е различен и не зависи от нас. Не се винете колко и какво имате в момента.  Но пътят до финала, в голяма степен, е в наша власт. Ето защо трябва да знаем и да не забравяме най–важната причина, поради която ставаме все по-богати, а тя е вътрешната ни нагласа към света.

Пътят на успеха е поетапен. Ако днес имате 1 лев и сте направили така, че сте изкарали още едни – това е успех. Не се винете, че стойността на 1 лев е твърде малка. Важна е победата, крачката напред, че днес сте по-добре от вчера. Това е формулата за успех и победа. Дръжте се като победители, за да побеждавате! Не слагайте летвата много високо, защото тогава усещането за провал е сигурно. Просто я местете поетапно.

Когато започнете да изкарвате по 1 лев всеки ден, не след дълго преместете летвата на 2 лева и т.н. Не забравяте, да сте богати е процес! Решите ли, че щом не може да изкарате 1000 лв. сте беден, лош, неспособен… няма да достигнете до етапите 2 лв, 3 лв., 300 лв., 3 000 лв., 3 милиона лв… Просто ще си стоите на едно посредствено ниво, недоволни от живота и себе си.

Разбира се, ако сте доволни, че изкарвате 300 лв. и спрете на този етап твърде дълго време, без да търсите начините за 301 лв., това е равносилно да достигнете скоро до състоянието, че имате лоша съдба, че ви спират да се развивате, че сте неспособен и т.н. Не допускайте самоусещането за провал. Ако този месец сте по-добре от миналия – това е успех. Ако тази година сте по-добре от миналата – това е успех. Такъв е метърът за богатство. А средството – постоянно  да тренирате самоусещанията си за благополучие.

Не се смятайте за неудачник, а се утвърждавайте дълбоко в себе си, че до каквото и да се докоснете, е успех. Утвърждавайте твърдението, че за вас винаги има доходи, винаги идват възможности, постоянно се възползвайте от благата, които получавате. Утвърждавайте в себе си усещането, че заслужавате хубава кола, яхта, къща. Визуализирайте как ги ползвате.

Достигнене до вътрешното усещане, че привличате всякакви богатства и го подхранвайте ежедневно. Не мислете как става или как ще стане това. Просто мислете, че това е факт. Че всеки ден ставате все по-богати. Богатият вътрешен живот на всеки е различен и тайнствен. Не знаем дори най-близките ни хора за какво наистина мечтаят или как се чувстват.

Тук е разликата между вас и преуспелият повече от вас съученик. Той просто е изпълнил вътрешният си свят с положителни емоции към парите и така е отворил възможностите на живота си. Отворете се за успеха и парите ще дойдат. Обичайте сметките си и си ги плащайте с удоволствие, оставяйте бакшиш, радвайте се на всеки малък знак на промяна.

Оценете високо, че днес сте изкарали 10 лева, а не се винете, че това е малко. Радвайте се на лукса, който виждате и скоро самите вие ще го имате. Не робувайте на мисли, откъде и как точно тези хора имат толкова пари. Просто се наслаждавайте на харченето и печеленето без значение стойността.

Приемайте и раздавайте комплименти и подаръци с отворено сърце и душа. Вярвайте и благодарете за получените похвали, а не ги отричайте от скромност или недоверие. И най-важното вълшебство е винаги да си позволявате да харчите пари за удоволствия.  

Можете ли сега да отидете и да похарчите 10 лева за нещо приятно, което обичате, ако всичко, което имате е 20 лева? Но да го направите само с положителни усещания, без притеснение и чувство за вина. Не?! Страхът е първото, с което трябва да се преборите, за да влезете в категорията успяващи и преуспяващи хора. Този месец похарчихте ли пари, за да си доставите удоволствия? Непременно го направете, ако не сте. Непрестанно подхранвайте способността си да осъзнавате изобилието и скоро ще виждате новостите в своя живот.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*