Храни, които повдигат либидото

Кои храни могат да помогнат за повишаване на ниско либидо?

Либидо означава сексуалното желание на човек, неговият нагон. Либидото е различно за различните хора и се различава при мъжете и жените.

Средното ниво на либидото и нагона намалява бавно, след като човек навлезе в средната възраст. Ако вашето либидо е по-ниско от нормалното, яденето на подходящите храни и избягването на неподходящите може да ви помогне да увеличите либидото си и да изградите отново сексуалния си нагон.

Промяна на хранителните навици може да спомогне за повишаване на либидото

Наситените мазнини в бързите храни, храните за вкъщи и консервираните храни са свързани със загубата на либидо. Намаляването им ще помогне за повишаването на вашето либидо. 

Увеличената консумация на изброените по-долу храни и ограничаването на вредните за либидото храни ще смопогнат за естественото повишаване на нивата на тестостерон в организма ви и за увеличаването на либидото ви без лекарства.

Жени, които са в пременопауза или постменопауза, също могат да изпитат  занижено либидо. Менопаузата е естествено явление в живота на жените, а загубата на либидо може да се окаже един от симптомите, които се появяват в този период.

Независимо каква е причината за загуба на либидо, промяната на вашата диета и консумацията на здравословна храна можете да подпомогне повишаването на нивата му. Няма да ви навреди, ако станете по-здрави и сте в по-добра форма. Това важи както за мъжкото, така и за женското либидо. 

Доказано е, че ароматът на някои храни предизвикват сексуална възбуда и по-точно тиквен пай и пуканки с масло при мъжете и бонбони при жените.

Нивата на тестостерон контролират либидото както при мъжете, така и при жените

Либидото на мъжете и жените зависи от един хормон – тестостерон. Нивото на хормоните контролира либидото, като тестостеронът е от ключово значение. Ако липсва хормонален баланс, функциите в организма може да бъдат нарушени.

Когато хормоните са балансирани, всичко е на мястото си. Така че, за да възстановите либидото си е необходимо да повишите нивата на тестостерон в организма си.

Производството на тестостерон зависи от наличието на цинк и витамин B, които се съдържат в много от храните, консумирани от нас редовно. Но тъй като с годините хранителните дефицити се увеличават, е логично да повишаваме приема на витамини и минерали. Включете в менюто си някои от храните, изброени по-долу, за да повишите либидото си. Резултатите ще са още по-добри, ако комбинирате храните с редовни упражнения.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*