Защо флиртуват мъжете?

Всичко стана съвсем невинно и случайно. Бях във Facebook, когато видях, че приятеля ми логва. Тъй като той не излезе от Facebook, защо да не надникна? И открих няколко обезпокоителни факта. Първо, сред интересите си беше написал “жени”, второ – имаше предимно жени в списъка си с приятели.

Да не се опитва да събере харем тук? Трето, той флиртуваше с тези жени! Оставяше им съобщения колко добре изглеждат. Бляк! Почти се задавих с питието ми. Това моето съкровище ли е? Моето сладурче, правещо комплименти на други жени? Продължих да се занимавам с въпроса и го попитах.

Призовах всичките сили на ПМС и спокойно и рационално му обясних защо това не ми харесва, как се почувствах и защо това е вредно за връзката ни. Така де, последните няколко неща обясних на стената, понеже той излезе от стаята мърморейки нещо от сорта на “Това заслужаваш, щом шпионираш”…Вярно, надничам, но това не отговаря на въпроса ми. Какво получава той от това? Какво търси? Защо флиртуват мъжете?

Знаци, че той флиртува

  • Играе си с вратовръзката, с копчетата, ръкавите или яката;
  • Приглажда косата си;
  • Плъзга ръка в панталона си;
  • Търка или подръпва ухото си.
  • Директно я щипе по дупето

Установих, че не само аз си задавам такива въпроси. Много други жени преди мен са се питали същото. Най-безобидният отговор на въпроса ми е, че мъжете флиртуват, защото се нуждаят от женско внимание. Толкова голямо ли е егото му? Не мислех така, но трябваше да разгледам по-добре.

След като разгледах профила му, открих, че е поканил още жени за приятели. Как да приема това? 1) Пише „жени” сред интересите си и 2) слага снимка без тениска, така че всеки да може да види татуировката му. Т.е. той каза „всеки”, но сега знам, че жените могат да видят татуировката.

Разбира се, в повечето случай инициативата за контакта е дошла от него. Повечето бяха безобидни, предложения за онези безсмислени игри за губене на време във Facebook. Имаше обаче и няколко с пикантни коментари и опити за флирт. Жените не бяха отговорили или може би само “благодаря”. На какво се е надявал?

Теории за това защо флиртуват мъжете

Има два вида флирт- целенасочен и случаен. Случайното срещане на погледи и бързата усмивка са случаен флирт. Целенасоченият обикновено е словесен. За някои флиртът е игра и един вид социален отдушник. От друга страна, това подбужда много съмнения и въпроси. От флирта идват закачки и предложения и от едно на друго се стига до… Знае ли мъжът къде е границата? Знае ли моят мъж къде е тя? Минал ли е границата? Ще предприеме ли повече от флирт?

Може би харесва това още някоя жена да е привлечена от него. Може би има само приятелски контакти, за да поддържа “мъжкото” си самочувствие? Флиртът част от характера му ли е? Ще бъде ли нещастен, ако поискам от него да подтисне това желание? Мога ли да преживея това, че флиртува с други жени в интернет или в истинския живот? Дали флиртува, защото не е щастлив от връзката си с мен? Не задоволявам ли нуждите му?

Или той изпитва нуждата да свали някоя скришом от жена си? Каквото не се знае, не наранява? Поне докато не го хвана. Разбирам тази теория, особено сега, когато пиша това зад гърба му. Той едва ли ще узнае това, което пиша, защото е твърде зает с Facebook-живота си.

Последната ми теория е, че мъжете флиртуват, защото не могат да имат това, което искат. Мъжете просто изливат всичко така и не се замислят как изглежда отстрани. Те очевадно се опитват да привлекат вниманието на някоя атрактивна жена. Понякога върши работа, понякога не.

Факти за флирта

Има изследвания, които твърдят, че флиртът се отразява добре на здравето. Според проучванията хората,които флиртуват имат повече бели кръвни клетки, което подсилва имунната им система и укрепва здравето. Има поне 52 сигнала за флирт, които използваме. Вече не става дума само за погледи.

Ако оставим двама души, които се харесват, но са с различна нагласа и култура в една стая, и двамата ще използват едни и същи сигнали като повдигане на вежди или усмивка. Играенето с коса е знак номер едно. Някои хора са забелязали, че при флирт имаме около 30 секунди време да установим някаква връзка.

Техниките на флиртуване се улесняват чрез новите технологии. 40 % от хората, които казват, че търсят любовта на живота си онлайн, флиртуват чрез емайл или някакъв чат. Интересното е, че това е особено успешен приом за мъжете, защото им дава време да обмислят как да действат.

Трябва да добре да измислят какво да напишат. Много хора изпращат намеци или секси снимки чрез мобилния телефон. Въпреки тези предимства на някои места по света флиртът е незаконен- например в Литъл Рок в Арканзас – наказанието е до 30 дни затвор. В Ню Йорк мъж може да бъде глобен с 25.00 долара, ако гледа някоя жена похотливо.

Флиртът, независимо дали случаен или целенасочен, не означава край на връзката. В човешката природа е заложено да флиртуваме с някой, когото харесваме и с когото имаме контакт. Мъжете го правят. А моят приятел? Ами…времето ще покаже истината. Само добрите момчета знаят къде да теглят чертата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*