Как нейното тяло диктува сексуалния ви живот

Женският репродуктивен цикъл е невероятна природна сила. Мъжете –  необвързани, обвързани или женени – игнорират това и излагат на риск собствения си сексуален живот. Мъж, който е в хармония с това, което женското тяло иска, определено няма да страда от липса на компания.

Игнорирал си това по време на часовете по биология? После го приемаше мърморейки при всяка твоя връзка. Нека поговорим за женския репродуктивен цикъл- твоят нов най-добър приятел.           

Фактите

Менструалният цикъл се състои от четири фази: менструална, фоликуларна, овулационна и лутеална фаза. Табличката по-долу показва още веднъж четирите периода. Запомни, че вероятността една жена да забременее е най-голяма между дванадесетия и шестнадесетия ден от цикъла.

Ден 0-5: менструация (фазаСтой настрани!”)
Ден 6-14: фоликуларна фаза (фазаНищо особено няма сега.”)
Ден 14 (приблизително): овулационна фаза ( пик на сексуалното желание)
Ден 15-28: лутеална фаза (фазаТърся си добро момче.”)

Гордън Галъп, професор в университета в Албани, разглежда женския репродуктивен цикъл в неговото изследване “Науката на сексуалното привличане:еволюционна перспектива.” Той установил, че когато жените са в овулация, те навлизат в период на повишен интерес и отзивчивост към секса, най-вече с мъже, притежаващи добре изразени характерни белези, свързани с тестостерона и статуса на доминиране.

“Ако една жена е във фазата на овулация, тя търси най-добрите гени за нейното поколение.,”обяснява Ранди Торнхил, виден професор по биология в университета в Ню Мексико. “Най-вероятно тя ще бъде привлечена от социално доминиращи мъже и ще обърне повече внимание на тестостерона.” 

Важно е да запомните, че това важи само за жени, които имат овулация.  

“Дамите, които взимат противозачатъчни, не овулират”, отбелязва Торнхил. “Това означава, че оралната контрацепция елиминира периода на „разгонване” и не се наблюдава промяна в поведението на тези жени.”

Какво значи това за теб?

Всичко това е добре и звучи интересно, но каква е ползата за теб? Просто невероятна! “Колкото повече знаят мъжете за жените, толкова повече ще се радват на тяхната компания. “, смята Торнхил. “Нещо като това да си отличник. Колкото повече знаеш по предмета, толкова по-висока оценка получаваш.” Извод- спри да се цупиш при мисълта за овулация и слушай.

Предпочитанията на дамите към мъжете могат и най-често се променят по време на овулацията. Изследвания показват, че жените намират някои черти за по-малко мъжествени – например нежни черти, по-нежно тяло и като цяло по-мек стил и глас и биха се заинтересували от такива мъже по-скоро през лутеалната фаза.

Когато жените са плодовити и могат да забременеят, те се насочват към по-„мъжествени” екземпляри със стройно тяло, по-квадратна челюст, гъсти вежди и дрезгав глас.

“Това, което наблюдаваме и намираме за интересно е, че мъжете, които се считат за добри снабдители и са надеждни, подходящи за дългосрочна връзка, непредприемащи рискови и инвестиращи много в децата си, са типът, който жените търсят, когато са извън най-плодовитите дни от месеца.” казва Данил Кругер, P.h.D. професор в университета Мичигън, който изучава еволюционната психология.  

Но какво става когато са в овулация и могат да заченат? 

“Тогава се наблюдава промяна”, казва Кругер, “и жените предпочитат мъже с добри генетични заложби, момчета, които им пасват добре генетично и нямат вредни генетични мутации, имат добра физика и високи нива на тестостерон—с една дума мъже, които са физически здрави и атрактивни.  

С други думи, мацките търсят мъжкари, когато са в овулация и котенца, когато не са.  

“Ироничното е, че жените си падат по социално доминантни типове, които иат висок статус в обществото и са физически атрактивни, когато са в овулация, въпреки че тези мъже не са толкова надеждни за отглеждането на дете.

В много случаи наблюдаваме как тези много желани типове разработват цели стратегии, които им позволяват да излизат с много жени и да увеличат шансовете си за създаване на потомство.”

Използвай тази информация мъдро

Според господин Кругер, мъжете биха могли да използват тази информация стратегически и да повишат шансовете си за успех при съблазняването на жени – дори в настоящата си връзка. Ако знаеш кога половинката ти е в овулация, може предварително да планираш нещо вълнуващо. По това време на месеца, дамите обичат приключенията и да поемат рискове. Изпробвайте нещо ново като кратко пътуване или някакво занимание, което тя много харесва.               

Овулацията и месечните изменения в нивото на хормоните се отразяват както на жените, така и не мъжете. Освен промяната във вкуса на дамите относно партньора им, жените в овулация считат самите себе си за по-атрактивни и са по-уверени. Това потвърдили и различни проучвания – дамите се чувстват по-секси и желани от силния пол, когато са в периода на овулация.  .      

Мъжете потвърждават това откритие. Те оценяват лицата на различни жени като по-привлекателни, когато са във фазата на овулация. Съотношението между талията и ханша се подчертава, гърдите стават по-едри и симетрични, а ароматът на тялото и вагината по-приятни. Освен това дамите изглеждат по-секси и навън сред обществото.

Те по-често носят минижупи и показват повече плът в тези дни от месеца. Като следствие от това, жените са по-привлекателни за мъжките погледи на обществени места. Има по-голяма вероятност поканата за среща да бъде приета, ако жената е в овулация.

„Счита се, че човешката овулация е скрита”, обяснява Кругер. “Тя е скрита, а не така очевидна като при  маймуните и други видове, които явно се променят през този период.” 

Чрез разнообразни проучвания бе разкрито как се променя женските желания и поведение през овулационната фаза и как ти, като мъж можеш да се възползваш от тази информация по възможно на—добрия начин.

Следващият път, когато си на бара и видиш жена да показва перфектните си симетрични гърди и да се опитва да привлече вниманието към себе си по не толкова изтънчени начини, приближи се към нея, показвайки й, че си истински мъж. С малко късмет, науката и природата ще се допълнят и ще ви осигурят невероятна нощ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*