Как да накараш приятелката си да отслабне (без да си докараш проблеми)

Забелязал си, че бедрата на приятелката ти стават по-дебели, а талията й по-широка? Изглежда теглото й излиза извън контрол, а ти сигурно мислиш, че не можеш да направиш нищо друго освен да гледаш безучастно как тя става все по-голяма. Всъщност можеш да направиш нещо по въпроса.

Всичко, от което се нуждаеш, са няколко хитри начина, чрез които да й помогнеш да води по-здравословен начин на живот. В крайна сметка, ако й кажеш, че трябва да отслабне, едва ли ще има някакъв резултат за доста дълго време. Така че, опитай тези трикове и виж какво ще стане.

Как да накараш приятелката си да спортува?

Тя никога няма да стопи някой друг килограм, ако не си вдигне задника и не се движи, така че от теб зависи да откриеш начини това да стане. За съжаление, това не е толкова лесно като да й кажеш да направи няколко обиколки около блока, ами изисква и малко саможертва от твоя страна.

Един от най-добрите начини да накараш твоето момиче да се пораздвижи е да я помолиш да се заеме с някаква физическата активност заедно с теб. Сега, тя едва ли ще се устреми навън да играе футбол с теб и приятелите ти, така че да я поканиш на седмичната ви игра в парка няма да свърши работа.

Вместо това, опитай да откриеш някакви физически дейности, които и двамата харесвате. Не, не става дума за повече лудории в леглото. По-скоро опитай да намериш нещо, което може да правите заедно и ще й помогне да изгори малко допълнителни калории. Например:

  • Отидете в местния парк или училище и поиграйте заедно тенис. Може дори да поканите още една двойка и освен спорта да се видите с приятели.
  • Направете си разходка до парка и направете няколко обиколки. В зависимост от това къде живеете, може би има много туристически маршрути и възможности за вас.
  • Отидете на плаж или на басейн и поплувайте малко.  Предизвикай я да се надпреварвате и събуди състезателния й дух.
  • Купи два велосипеда и карайте заедно.
  • Вземи куче и го извеждайте заедно на разходка.

Сигурно си забелязал, че всички предложения включват и теб по някакъв начин. Простата истина е, че тя ще стане по-активна, ако това й дава един вид извинение да прекарва повече време с теб. И…кой знае? Може би прекараното заедно време ще направи връзката ви по-здрава.

В случай, че тя не „захапва” на тези предложения, може би е добре да й кажеш, че искаш да започнеш да тренираш и би искал тя да ти прави компания. Ако избереш този вариант се увери, че си я убедил, че искаш компания за тренировките, така че ти да останеш мотивиран. Ако й дадеш и най-малкия повод да смята, че според теб тя има нужда от тренировки, ще си навлечеш доста беди на главата.

Как да я накараш да спазва диета?

Точно като при упражненията, да я накараш да спазва диета изисква малко саможертва. И в този случай е добра идея да твърдиш, че ти се опитваш да отслабнеш. Кажи й, че искаш да се отървеш от няколко килограма и се налага да направиш някои промени в храненето. След това я попитай дали би могла да ти помогне при спазването на диетата като приготвя ястия с по-малко калории и избира по-полезни храни.

Ако приятелката ти е като повечето жени, тя най-вероятно ще откликне на тази молба и ще започне да търси всякакви здравословни рецепти и схеми за диети. В крайна сметка, когато става дума за това ти да се промениш, тя е съгласна да вложи безкрайно много време и енергия в процеса. Колкото повече тя научава за броенето на калории и избягването на мазнини, толкова по-вероятно е да избира по-здравословни храни.

Никой не каза, че ще е лесно, но за да сработи този трик, трябва да дадеш добър пример. Тя ще се чувства гузно да изяде цяло парче торта пред теб, щом види, че ти предпочиташ здравословни храни,.

Кога е време да поговориш с нея?

Ако твоето момиче все още не прави по-здравословни избори, може би е време да поговориш с нея за теглото й. Когато се стигне до там, трябва да си възможно най-деликатен. Има доста голяма вероятност  приятелката ти вече да осъзнава, че тежи малко повече и да иска да стопи няколко килограма, но да мисли, че няма да успее. В този случай е нужна малко подкрепа от твоя страна, за да я вкараш в правилния път.

В случай, че наистина се налага да говориш с нея, започни с това, че се притесняваш за здравето й. Ако тя дори за момент помисли, че ти я смяташ за твърде дебела, ще реши, че вече не я намираш за привлекателна и ще трябва да се разправяш с неувереност от нейна страна. Вместо това я увери колко много я обичаш, кажи й колко е красива и я убеди, че просто искаш тя да е до теб години наред.

Ако търсиш най-удобния момент за дискусия на тема здраве, няма по-подходящ месец от сега. 

По този начин ще успеете да промените нещата заедно и в крайна сметка и двамата ще сте по-здрави.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*