Как да поддържаме връзката си жива

Живеем в свят, в който постоянно ни бомбардират с пропаганда чрез телевизията и филмите, че нашата единствена цел е да открием любовта на живота си. Поради тази причина много хора отчаяно искат да се влюбят. Но истинските трудности се появяват, когато връзката ни излезе от етапа „меден месец”, през който всичко е розово. Понякога се оказва непосилно да останем верни на партньора си и да запазим щастието си. Всяка една връзка има нужда от равно емоционално участие от страна и на двамата партньори. Ако обичате някого,  трябва да положите огромни усилия, за да може и двамата партньори да се чувствам емоционално комфортно в тази връзка.

Стъпки, които ще помогнат да поддържаме връзката си жива

Трябва да се има предвид, че изброените стъпки важат и за двамата партньори, а равният принос за връзката е абсолютно наложителен.

  • Изслушване: всеки има нужда от човек, с който да разговаря, така че способността да си добър слушател е много важна част от всяка връзка. Това не е нито прекалено трудно, нито много лесно, но всеки може да се научи да го прави. Трябва да се внимателни към това, което казва партньора ви, за да можете да я разберете по-лесно. Ако приятелката ви е имала лош ден и иска да сподели с вас, в никакъв случай не я прекъсвайте по средата на монолога й. Мъжете обожават да дават съвети, но е силно препоръчително да ги запазите за себе си, ако не ви ги поискат.
  • Бъдете част от живота на другия: няма хора, които да са напълно еднакви, но ако вашият партньор има някакви интереси и страсти, вие трябва да станете част от тях. Най-малкото, което можете да направите, е да окуражавате половинката ви да се занимава със своите хобита. Същото важи и за дамите, тъй като мъжете също имат нужда от насърчение от време на време. Добра идея е да посещавате мачовете, в които той играе.
  • Пространство: никой няма желание да е с партньора си постоянно. Абсолютно забранено е да сте залепен за нея или да й изпращате смс-и, когато тя  е навън с приятелки. Истинската любов процъфтява, когато си давате достатъчно лично пространство. Всички имаме нужда да прекарваме известно време с приятелите си и да наваксаме пропуснатото.
  • Изненадайте партньора си: всички си мислят, че след връзка, която е продължила няколко години, те познават партньорите си. За да поддържате искрата във връзката си, трябва да направите нещо, което да я изненада и впечатли. Например, заведете я на почивка на Бахамите и я накарайте да си припомни първите месеци от вашата връзка, когато се е влюбила във вас. Съживяването на искрата може да ви помогне да се сближите и да създаде силна връзка помежду си.

Ако сте влюбени, значи сте един от малкото щастливци. Не изпускайте възможността и дайте максимално от себе си. Животът е прекалено кратък, за да се отдаваме на съжаления за пропуснати шансове, затова просто съживете любовта си още веднъж.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*