10 съвета как да спечелиш новите си роднини

 

 

Уф….сватовете и роднините от страна на жената… Само мисълта за тях кара всеки мъж да започне да трепери. Независимо дали се жениш за момичето на мечтите ти или просто излизаш със специална за теб жена, неминуемо се стига до момента, в който трябва да се запознаеш със семейството й.

Повечето мъже се страхуват от този момент точно колкото от вадене на зъб с големи, ръждясали клещи, но има няколко неща, които можеш да направиш и това преживяване да не е толкова ужасно. Или най-малкото ще имаш шанса да се бориш поне за задоволителни впечатления у роднините и да избегнеш години мъчение от страна на тъщата, която смята, че не си достатъчно добър за нейното малко момиченце, и тъста, който иска да ти срита задника, защото знае „какво всъщност искаш” от дъщеря му.  

Следвай тези десет съвета и може би ще успееш да установиш цивилизовани отношения със семейството на приятелката ти.

Съвет #1:  Иди на разузнавателна мисия

Преди дори да се запътиш към дома на тъста и тъщата, разузнай малко ситуацията като разпиташ момичето ти. Разбира се, тя знае много повече за семейството си отколкото ти някога ще знаеш или ти се иска да знаеш. Като инвестираш малко време в това да научиш нещо повече за хората, които ще срещнеш, може би ще успееш да откриеш общи интереси или други начини да се сприятелиш с тях. 

Съвет #2:  Научи повече за семейните навици и традиции

Освен да научиш от какво се интересува всеки един член от семейството, би трябвало да разбереш колкото се може повече за семейните привички и традиции и за това как да се държиш в тяхно присъствие. Непростим грях ли е да влезеш вътре с обувките? Ядосва ли се твоята бъдещата тъща, ако мръсните чинии са сложени една в друга? Презира ли семейството на твоето момиче хора, които използват по-цветист език или дори предпочитат някой, който се чувства удобно и няма проблем да се направи на прасе заедно с тях?  Всичко това са неща, които трябва да знаеш, ако се надяваш да оставиш добро първо впечатление.

Съвет #3:  Отнасяй се с тях с уважение

Дори роднините на приятелката ти да харесват момче, което псува като хамалин и знае как да се забавлява, това не означава, че можеш да се държиш неуважително. Увери се, че се отнасяш с уважение към всеки от семейството, както и с дома и вещите им. 

Съвет #4:  Придържай се към етикета

Никой не очаква от теб да се разхождаш с перфектна стойка и малкото ти пръстче да е протегнато настрани  докато отпийваш от чашата. Все пак, ако покажеш поне основни любезни маниери, ще стигнеш доста далеч при запознанството с бъдещите роднини. Най-малкото се увери, че казваш “моля” и “благодаря” в подходящите моменти. По този начин ще изглеждаш по-приятелски настроен и достъпен.

Съвет #5:  Усмихвай се!

Дори ако в действителност не си много радостен да си там, сложи си една усмивка на лицето и се прави, че ти е приятно. Така или иначе има вероятност гаджето ти да симулира в леглото, защо пък ти да не симулираш, когато си на гости при родителите й.

Съвет #6:  Донеси подаръци

Никой не може да бъде груб към някой, който идва и носи подаръци, така че се опитай да вземеш нещо, когато ще им ходиш на гости. Бутилка вино или някакъв десерт са подходящи подаръци, ако си поканен за вечеря. Или пък ако знаеш, че сватовете ти имат точно определени интереси, опитай се да вземеш нещо свързано с това.  Препоръчително е да помниш рождения ден на приятелката си – е,  същото важи и за рождените дни на роднините й. Не забравяй да уважиш този специален ден по някакъв начин.

Съвет #7:  Говори

Ако успешно си завършил разузнавателната мисия, би трябвало да можеш да измислиш хиляди неща, за които да говориш с нейното семейство. Опитай се да откриеш общи интереси и завържи безгрижен и непринуден разговор. По този начин ще се опознаете по-добре, без неловки моменти на тишина.

Съвет #8:  Избягвай конфликтите

Опитай се да избягваш теми за разговор, които биха могли да доведат до разгорещен дебат или спор. След като се опознаете, може да обсъждате и теми, които са малко “по-пиперливи”. Най-добре е да избягваш дискусии, които могат да доведат до конфликт, докато все още опипваш почвата.

Tip #9:  Опитай се да изглеждаш спокоен

Дори ако се чувстваш малко нервен за срещата с роднините, опитай се да изглеждаш напълно спокоен. Ако изглеждаш изнервен, те ще решат, че криеш нещо и ще станат подозрителни спрямо теб и намеренията ти.  Нервността ти може дори да ги обиди малко, тъй като е възможно въз основа на поведението ти те да решат, че не ги харесваш. Дори ако това е вярно, определено не искаш те да разберат!

Съвет #10:  Отнасяй се подобаващо с приятелката ти

Последното, което искаш, е да влезеш в спор с приятелката ти пред нейните роднини. Така автоматично ще се превърнеш в глупак и никога няма да си „ достатъчно добър” за тяхната дъщеря/сестра/братовчедка/ леля/племенница.  От друга страна, това не означава, че трябва да винаги да я закриляш, защото така пък може да изглеждаш като някакъв сексуален хищник, който само иска да я вкара в леглото.

И така, не забравяй да си мил с нея, прави й комплименти, когато някой от роднините е наблизо и също ще ги чуе и се дръж като джентълмен. Разбира се, ти знаеш как да постигнеш това – в крайна сметка, не я ли свали и вкара в леглото точно с това?

Когато става дума за срещи с роднините й, не забравяй, че и те са поне малко нервни. Така че, не се дръж като агне на заколение. По-добре се опитай да се отпуснеш и да направиш ситуацията възможно най-комфортна за всички. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*