Преспа с приятелка – ами сега?

Кристал беше права за неговия характер в „Хари срещна Сали”, когато той каза, че между мъж и жена не може да съществува приятелство, защото сексът винаги се намесва между тях. Може да се каже, че приятелствата с жени започват просто, защото си бил привлечен от тях и си ги заговорил.

Когато е станало ясно, че няма шанс за романтична връзка, може да се е развила платонична любов. Понякога се наблюдава, мъж и жена приятели да предприемат заедно същите занимания, които са присъщи за гаджета – като например среднощните телефонни разговори, срещи на вечеря и дори секс. 

Трябва да се отбележи, че сексът е най-важният аспект при такава връзка и може да доведе до нови чувства и взаимоотношение или съжаление и угризения. Ако възнамеряваш да задържиш отношенията ви на ниво приятели, а тя иска повече, определо си изправен пред труден избор.

Предлагаме ти няколко съвета, които можеш да използваш и да улесниш прехода от просто приятели към любовници в рамките на няколко дни, седмици и месеци и да запазиш приятелството ви здраво както преди.

На сутринта след секс 

Ако сутринта на следващия ден, след като си спал с най-добрата си приятелка, се окаже работен ден, можеш просто да тръгнеш за работа – и двамата трябва да го направите. Добра идея е да пратиш имейл от офиса като се пошегуваш със случилото се предишния ден. Абсолютно препоръчително е да смениш темата.

По-добре е да се отбележи, че това се е случило, но не трябва да му се отделя прекалено много време, за да избегнеш всякакви необичайни чувства от страна на момичето. Никога не подхващай някакъв “мръсен” разговор свързан с тялото й и никога не използвай галени имена. По-добре се отнасяй към нея с уважение. Никога не се спирай на въпроса за дълго- може да я накара да се чувства неудобно.

Ако се случи през уикенда е малко по-трудно да се справиш със ситуацията. Важно е да не удължаваш нещата чак до следобяда, по-добре смени темата. Освен това е важно да не я избягваш, давайки обяснения, тъй като вероятно тя те познава доста добре.

Безопасно е да споменаваш теми, при които няма риск да пуснеш някое извинение като че искаш да идеш на фитнес да потренираш или пък до офиса, за да свършиш малко работа или да посетиш родителите си. Важно е да планираш седмицата така, че да не създаваш неудобни за нея ситуации. Най-добре планирай нещо, което обичайно правите заедно.

Седмицата след секс 

Ако вече е минала една седмица и сега тече втората от както сте правили секс, покажи, че искаш да останете само приятели като не спиш отново с нея. Еднократният секс може да е грешка, но повтарянето на грешката отново и отново може напълно да промени вида на връзката.

Никога не мисли за момичето в сексуален контекст, за да се отървеш от изкушаващи мисли. Просто си върни към приятелството и нормалните ви занимания. Не избягвай никакви дейности, които сте правили заедно преди секса. Важно е да не предприемаш нищо, което може да се изтълкува по друг начин и да разруши приятелството ви.

Винаги представяй момичето като много добра приятелка и никога не изпускай информация, която може да е свързана с тази нощ. Спри да си я представяш в разни пози и никога не пускай майтапи относно тялото й или поведението й в леглото.

След няколко месеца

Няколко дни след акта е важно да говориш за други жени. Дори ако няма никаква друга жена, измисли си такава за пред приятелката ти и разкажи нещо за тази измислена мацка, както и какво мисли тя за теб. Освен това може да подпиташ момичето за други мъже, дали е забелязала някой.

Наблюдавай реакцията й при тези въпроси. Ако ти даде знак да продължиш напред с другата жена, тя вече е забравила и преодоляла онази нощ.

Никога не изчезвай. Това може да породи неприятни чувства у момичето. От друга страна това би предизвикало асоциации с онази нощ в съзнанието й. Може да поговориш за случилото се с нея. Възможно е и тя като теб да не се интересува от връзка. Може би го е направила импулсивно. Можеш честно да й кажеш как се чувстваш.

Ако няколко седмици или месеци след случилото се тя все още обича да те нарича „нейн приятел” и не разбира, че не искаш да имате връзка, новините са лоши. При тези обстоятелства е важно да останеш спокоен. Ситуацията означава край на приятелството. Ти също си виновен за това.

В такъв случай може да се отдръпнеш и да я игнорираш за известно време. Прати имейл или смс след няколко дни, за да прецениш ситуацията. Има шанс тя да се е опомнила и да те приема просто като приятел. Все пак съществува и другият вариант… Във всеки случай, бъди готов за най-лошото. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*