Метросексуалните мъже са най-желани от жените


Форумите в интернет се напълниха с коментари и от жени, и от мъже, които обсъждат метросексуалните. Цял свят е завладян от това поведение. Точно така – поведение. Метросексуалността не е признак на сексуална насоченост, а начин на живот. Метросексуалните са все по-предпочитана компания. Дамите предпочитат да бъдат ухажвани от такива, а и основно ухажват точно тези мъже.

Какво е да си метросексуален? Преди всичко – да си чистоплътен. Всеки, уважаващ себе си и хората около себе си, мъж, е редно да полага грижи за външния си вид. Посещаването на козметични салони е препоръчително, особено за начинаещи. Грижата за кожата, косата, лицето, ръцете, изобщо за цялото тяло е култура на поведение, присъща на аристократски начин на живот. Но в днешни времена, това е въпрос само да личен избор и всеки мъж може да достигне до това ниво.

Добре поддържаните ръце са първото, на което мъжете трябва да обърнат внимание. Ноктите да са изрязани и изпилени по формата на пръста под тях. Полирани и при желание подсилени с безцветен лак, който всъщност е подсилващ и защитен, а не служи само за приятна визия. Посещаването на маникюристка е едно от важните неща за метросексуалните мъже. Това е нещо задължително за хората, занимаващи се с бизнес и всички по високите места на йерархията, в която и да е сфера.

Трябва да се усъвършенстват маниерите и поведението. Да се премахнат вредните и грозни навици, да се изчисти и обогатява речникът и изразните средства.

Епилацията или обезкосмяването, по предпочитан метод, е също приоритет в поддържането на метросексуалните мъже. То е толкова важно, колкото и добре подбраните дрехи. Съчетанието на цветове и материи, както и стил на обличане в различните ситуации, показват висока култура и финес.

Метросексуалността не се ограничава само до външния вид. Подходящата прическа, облекло, аксесоари, ухание и чистоплътност се допълват с поведение. Интелигентността, нежното и кавалерско отношение към жените, независимо какви са отношенията, добрата обща култура, образование и стремеж за добра кариера са задължителните точки, по които се определя едни мъж доколко е модерен, съответно метросексуален.

Метросексуалният мъж е разкрепостен в сексуално отношение, но това изключва хомосексуално поведение.

Модерният млад мъж е метросексуален. Ще го познаете по всички изброени качества до тук и по това, че не парадира със себе си, защото добре знае своето високо ниво и не изпитва нужда да го доказва със скъпи вещи, коли, аксесоари.

За поддържането на един модерен мъж са нужни постоянни грижи за външния  и вътрешния свят. Това е процес. В никакъв случай, този, който просто се е обезкосмил и облякъл модерно, не значи, че е достигнал до нивото на модерните, съвмеренни метросексуални мъже.  

Това е начин на живот. Колкото по-рано всеки мъж осъзнае, колко е добре да бъде метросексуален, толкова по-лесно ще го постигне и с по-голямо удоволствие ще подъдржа този изискан стил на живот. Вътрешната убеденост, че е въпрос на висока култура човек да се поддържа чист духом и тялом, е достатъчна за изграждането на перфектната личност. А най-хубавото е, че все повече мъже и жени започват да разбират, какво наистина значи метросексуален мъж. И не се оправдавайте с финансовите възможности. Няма такава зависимост.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*